Zsófia spanyol királyné vezette először a Peugeot új városi elektromos kisautóját, az iOn-t

2010.08.31 20:19

Zsófia spanyol királyné a Peugeot spanyol leányvállalata által rendelkezésére bocsátott Peugeot iOn-nal fog közlekedni Palma de Mallorca-i nyaralása idején. Őfelsége lesz tehát a Peugeot új, elektromos meghajtású gépjárművének első vezetője. Kiváltságos helyzetnek örvendhet a Peugeot, hiszen az első iOn-t, a környezetvédelem ügye iránti elkötelezettségéről ismert spanyol királyi háznak adhatta át.

Az elektromos autók eladásában világelső Peugeot (1995-2003 között 106 db), új állomáshoz érkezett a károsanyag-kibocsátás csökkentésre kidolgozott átfogó stratégiájában. Az első, igazán szériaérett új generációs elektromos gépjármű a Peugeot iOn, 2010 végétől bevezetésre kerülhet az európai piacokon.   

A Peugeot iOn 3,48 méteres hosszával, a 64 lóerős (47kW) elektromotorral, a zéró károsanyag kibocsátással, egy igazi környezetbarát városi egyterűként léphet piacra. Ez a csendes, mozgékony, könnyen kezelhető elektromos jármű, az autózás egyszerű és egyben különleges élményét nyújtja négy utasának. Természetesen a magas szintű biztonságot, és a már megszokott számos kényelmi felszerelést sem kell nélkülöznie senkinek, aki hajlandó az elsők között átülni egy igazi környezetbarát járműbe.

Az elektromos energia hatékony felhasználásának köszönhetően, átlagos útviszonyok között az iOn 150 km-es hatótávolságra képes. A Lithium-Ion akkumulátor 6 óra alatt teljesen feltölthető – 30 perc alatt pedig 80%-os töltöttségi szint érhető el.

A vállalati és egyéni ügyfelek igényeinek egyaránt megfelelő iOn, év végétől kezdődően havi 500 euró alatti áron bérelhető, amely számos karbantartási és javítási szolgáltatást is magában foglal.

Az iOn végre már 100 %-ban valóra váltja egy új kor autójáról alkotott álmainkat. Azt hogy mennyire nagy volt már az igény egy új filozófiára, mely a nagyvárosok egyre drámaiban alakuló környezeti terhein enyhíteni tud, az autó fogadtatása bizonyítja. Például a Peugeot, a mai napig 15 szándéknyilatkozatot írt alá több európai mobilitási szolgáltatóval, energetikai vállalattal és autó-megosztási társasággal, akik az elsők között ott akartak lenni egy új közlekedési rendszer születésénél.

-bs-

 

2010.08.22. 22:23

www.telepress.hu