Több játékost is kipróbál Radványi Miklós a DAC-ban

2011.01.29 17:33

A legfelsőbb szlovák bajnokságban résztvevő dunaszerdahelyi DAC csapata téli felkészülése folyamán több játékost is kipróbál a felkészülési mérkőzésein. Úgy tűnik változott az a felfogás a klub vezetőségénél, hogy afrikai játékosokkal kell teletűzdelni a dunaszerdahelyi csapatot, hiszen az utóbbi időkben csak magyar,cseh, szlovák és a volt Jugoszlávia területéről érkeznek játékosok a csapatba. Egyelőre kedvező a felkészülési mérkőzések mérlege a DAC számára, hiszen két döntetlen és egy győzelem írható a sárga-kékek számlájára. A cseh Slovácko csapatával 0:0 lett, az I. ligás vágsellyei csapat ellen 2:2, míg a győri NBI-es magyarországi csapatot 3:1-re fektette le a Radványi-legénység.
Több játékos is lehetőséget kapott a felkészülési mérkőzések során Radványi Miklós vezetőedzőtől. Az egyik legégetőbb kérdés Kováč kapus pótlása, aki Máriatölgyesre távozott.  Meg nem erősített információink szerint a DAC kapuját a tavaszi idényben a közönségkedvenc Novota János védheti majd újra, aki Görögországból érkezett haza.
Legutóbb két brünni játékos is bemutatkozott a DAC csapatában. Lukáš Křeček középpályás és Petr Čoupek hátvéd kapott bizonyítási lehetőséget. Az utóbbi játékos megfordult a Bayern Leverkusen, a Slovácko és az Osztrava csapatában is. A vágsellyei barátságos mérkőzésen sérült meg a szintén cseh támadó Michal Zachariáš, akit szintén kiszemelt erősítésként a dunaszerdahelyi vezetőség. A sárga-kékekkel tart a két méteres cseh támadó Ján Kadlec is, akit már régebben is a csapatba szeretett volna tudni a DAC. A balkáni focistákat is előszeretettel válogatják a dunaszerdahelyi csapatba. A Győr elleni mérkőzésen mutatkozott be a 22 éves horvát Josip Čorič és a 24 éves Miroslav Pejič, aki Bosznia-Hercegovina szülöttje. Ugyancsak a dunaszerdahelyi csapattal edz a cseh középpályás Josef Čtvrtníček is és a Besztercebányáról kölcsönzött Michal Filo csatár is. A 30 éves szlovák csatár Marián Tomčák egyelőre a dunaszerdahelyi csapattal készül, de szerződést még nem kötött a klubbal.
Radványi Miklós nem feledkezik el a saját nevelésű játékosokról is, ők is bizonyítási lehetőséget kaptak a felkészülési mérkőzéseken.
Mielőtt az Egyesült Arab Emírségekbe utaznának február 1-jén 14 órától a stadion mögötti műfüves pályán mérkőznek meg a szintén NBI-es Újpest csapatával.
2011. január 29. szombat, 11:25

Felvidék Ma