Megy vagy marad az "öregfiú"?

2010.06.26 09:39

Michael Schumachert rengeteg kritika érte az elmúlt hetekben. A hétszeres világbajnokot egykori csapattársai és ellenfelei is támadják gyenge teljesítménye miatt. David Coulthard szerint a három év kihagyás és a várttól jóval gyengébb Mercedes magyarázza a klasszis langyoska eredményeit. A kommentátorok viszont kifejezetten örülnek annak, hogy nemcsak a kis csapatokon köszörülhetik a nyelvüket, hanem van egy "Nagy Kutya" is, akit lehet élesen kritizálni. Mindenesetre az tény, akárhogy is csűrjük-csavarjuk a történetet, hogy Schumacher csak árnyéka egykori önmagának.

A történetben pedig az a "legszebb", hogy Ross Brawn nem hajlandó levenni rózsaszín szemüvegét, és tovább erőlteti a 2010-es kasztni fejlesztését, ami versenyről versenyre egyre gyengébb. De azt azért mostanában egyre többen elfelejtik, hogy a sportág eddigi legeredményesebb versenyzőjéről beszélnek. Orvosok és trénerek szerint a kora miatt nem tud már eredményeket felmutatni a királykategóriában a német versenyző. 41 évesen az ember teste már nem úgy reagál egy 5G-s nyomásra mint 21 évesen.

Talán megbánta a  Mercedes, hogy 3 évre írtak alá Schumival? Vajon lesz-e még esélye a német klasszisnak felzárkóznia az élmezőnyhöz? A válaszhoz talán közelebb kerülünk valamennyivel hétvégén, a valenciai nagydíjon...

 

2010.06.25. 08:48

WWW.TELEPRESS.HU

HOZZÁSZÓLÁS:

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása