Levelek Júliának

2010.08.12 21:48

(Letters To Juliet). Színes, feliratos amerikai romantikus játékfilm, 2010. Főszereplők: Amanda Seyfried, Christopher Egan, Gael García Bernal, Vanessa Redgrave, Franco Nero. Rendezte: Gary Winick.

Sophie Hall feltörekvő újságíró, aki New Yorkból Olaszországba utazik Victor nevű udvarlójával, hogy egy kis romantikus vakációt töltsenek együtt. Miközben Victor a munkájához kapcsolódó ügyekben intézkedik, Sophia véletlenül Verona híres udvarházánál találja magát, ott, ahol a Romeó és Júlia Shakespeare által elképzelt híres találkozása lezajlott, és ahol a világ minden tájáról érkezett nők hagynak egy-egy Júliának címzett levelet, melyben elvesztett vagy hőn áhított szerelmekről írnak. Sophia itt fedez fel egy ötvenéves levelet, melyben Claire Smith (Vanessa Redgrave) egy ifjú olaszról ír, aki iránt tinédzserként lobbant szerelemre.

Sophie nagy meglepetésére sikerül rávennie a közben nagyszülővé vált Claire-t, hogy Veronába utazzon, és újra megpróbálja felkutatni a rég elvesztett szerelmét (Franco Nero). Claire, az unokája, Charlie, és Sophie felkerekednek, hogy Toszkána vidékét bebarangolva rájöjjenek, nagyobb bátorságra van szükség a szerelem elnyeréséhez, mint azt valaha gondolták.

Sophie számára eleinte az utazás csupán jó lehetőségnek tűnik arra, hogy olyan történet részesévé váljon, ami előre lendítheti az újságírói karrierjét. Később azonban ráébred, hogy miközben egy történetet próbált üldözni, valójában csak menekült a saját sorsa elől...

 

2010.08.06. 11:19

WWW.TELEPRESS.HU