Kovács Tamás Európa-bajnoki címért küzd

2011.01.29 17:33

Pályafutásának eddigi legnehezebb összecsapására készülődik a galántai Kovács Tamás, alias Tomi Kid, akit eddig a WBF ökölvívó szövetség félnehézsúlyú világbajnokaként jegyeztek.

Szlovákia legeredményesebb profi öklözője számára most egy újabb nagy lehetőség kínálkozik: súlycsoportja Európa-bajnoki címéért küzdhet meg immár a WBO sportolójaként.
A világ négy legjelentősebb ökölvívó szövetsége közé tartozó WBO döntése értelmében Kovács Tamás a svéd illetőségű, ugandai származású Hamza Wanderával mérkőzik a bajnoki övért. A sportgálára ezúttal nem Galántán és nem Vágsellyén, hanem a nyitrai sportcsarnokban kerül sor február 25-én. Szükség esetén a csarnok 1500 főt befogadó nézőterét további ezerrel bővítik. Kovács Tamás és a szervezők bíznak a városban működő ökölvívó szakosztály szervezőképességében, illetve abban, hogy a mátyusföldi és a csallóközi szurkolók is elmennek a nyitrai mérkőzésre. Győzelme esetén Kovács „Kid” Tamásnak megnyílna az út az erkölcsileg és anyagilag is értékelt további összecsapások előtt.
Az ellenfél, a 27 éves ugandai, 6 évvel fiatalabb a mátyusföldi sportolónál. Fordított alapállású öklöző, aki eddigi 15 mérkőzéséből csak egyet veszített és kétszer döntetlenezett. A 13 győztes mérkőzéséből 12-őt idő előtt fejezett be.
A 12 menetre tervezett Tomi Kid – Wandera összecsapás igazi csemegének ígérkezik.

 2011. január 29. szombat, 10:14

Felvidék Ma, (szt)