Komárom Fürdőváros lehet

2011.03.02 13:00

Komoly erőfeszítéseket tesz Komárom Déli városrészének vezetése annak a célnak az elérésére, hogy a város rövidesen ismert fürdővárossá lépjen elő. A kemping keleti részén épülhet meg  2013 végére Komárom új 100 szobás négy csillagos gyógyszállója. Az előkészítési munkák nagy ütemben folynak. A megvalósíthatósági tanulmányt még a tavasszal elkészítik.  A gyógyszálló mellett egy hagyományos szálloda is megvalósulhat . Erre a városban tevékenységet folytató ipari jellegű vállalkozások igényeinek  kielégítésének céljából lenne szükség. Lehetőség nyílna konferenciák megrendezésére is. Természetesen az itt megszállók is igénybe vehetnék a gyógyfürdő szolgáltatásait – mondta el Toth Boldizsár, a Komáromi tv kérdésére.

Az új szállodák megépítése mellett nagy hangsúlyt fordítana a gyógyfürdő műszaki állapotának javítására  is. Még az idén teljesen megújulnak a fürdő vizes blokkjai és a beléptető rendszer. Nagy gondot okoz az öltözők állapota. A jelenleg rendelkezésre álló helyiségekben nincs lehetőség egy megfelelő színvonalú öltöző kialakítására, nincs hely megfelelő számú öltözőszekrény elhelyezésére. Erre jelentene megoldást egy új, fogadóépület felépítése.

A beruházás értéke eléri a 6-8 milliárd forintot. Komárom város Déli részének önkormányzata kifejezte azon szándékát, hogy jelentős anyagi forrásokat fordít arra, hogy Komárom komoly fürdővárossá váljon.


Komárom város Északi testülete  a holnapi napon tárgyalja majd az idegenforgalmi bizottság javaslatait. Valószínűleg felmerül majd a komáromi strand témája is.

2011. március 2. szerda

komarom.org