Felkészült a DAC csapata a tavaszi idényre

2011.02.25 20:09

Sajtótájékoztatót tartott ma, február 25-én a dunaszerdahelyi FK DAC 1904 labdarúgóklub a Városi stadionban, ahol Radványi Miklós vezetőedző és Dušan Chytil menedzser válaszolt az újságírók kérdéseire.
A DAC labdarúgóklub menedzsere elmondta, hogy stabil körülmények között kezdenek hozzá a 2010/2011-es bajnokság tavaszi szezonjának. Örömmel konstatálja, hogy a jelenlegi játékosok szívvel-lélekkel játszanak és mindent megtesznek a dunaszerdahelyi fociért. Két meghatározó játékos távozott a sikeres őszi csapatból, Kováč kapus és a középpályás Gašparík. Rajtuk kívül Abena a prágai Spartába távozott és Nahodil kapustól is megváltak. Erősítésként a csapathoz Novota János érkezett, a korábbi kiváló hálóőr, rajta kívül még Marián Tomčák, Josip Coric és Filo Michal. Két játékos átigazolása még folyamatban van. A prágai Sparta B csapatának játékosa Kadlecé és a cseh Olmütz játékosának Perreiráé.
Chytil úgy fogalmazott, hogy minden a terv szerint zajlott az előkészületi mérkőzések terén és a dubai edzőtábor kapcsán. Jó eredményeket vár el a vezetőség a csapattól és bíznak benne, hogy a táblázatban a jelenlegi helyét megtartja a csapat vagy akár javít is rajta. Tudják, hogy nehéz lesz, hiszen a bajnoki címért és a kiesésért is nagy harcok várhatóak tavasszal. Kadlec operációk után van, még nem állhat Radványi Miklós rendelkezésére, a brazil Melinho pedig még nincs olyan formában, hogy kezdőember lehessen - fogalmazott a menedzser. A klub pénzügyi helyzetével kapcsolatosan Chytil úgy fogalmazott, hogy rendbe van, stabil körülmények uralkodnak a klubban.



Radványi Miklós, a DAC vezetőedzője a sajtótájékoztatón a téli felkészüléssel kapcsolatosan elmondta, hogy január 10-én kezdték az alapozást és két hétig az erőnlétre koncentráltak, nem akartak előkészületi mérkőzést játszani. Elégségesnek nevezte a hét előkészületi mérkőzést is, mint mondta majd a bajnoki mérkőzéseken kell bizonyítaniuk a játékosoknak, nem pedig az előkészületi, tét nélküli mérkőzéseken. Örül annak, hogy Novota visszatért a csapatba és azoknak az új játékosoknak is, akik érkeztek. Elégedettségének adott hangot annak kapcsán is, hogy a csapat magja megmaradt, hiszen csak így lehet hosszú távon építkezni. Az előkészületi mérkőzések kapcsán kiemelte a győri ETO elleni 3:1-es éa a dubai edzőtáborban az Al Ahli elleni 2:0-ra végződő mérkőzéseket, amelyeken csapata kiváló teljesítményt nyújtott. Ezeken a mérkőzéseken azok a labdarúgók kaptak helyet, akikkel a bajnokságban is számít - mondta Radványi. Dicsérte a dubai körülményeket, a pályák állapotát és az ottani szervezők hozzáállását, hogy csapata a lehető legjobb körülmények között készülhetett. Mindent elkövetnek majd, hogy tetszetős, támadó focival álljanak majd ki és megörvendeztessék majd szurkolóikat - nyilatkozta a DAC vezetőedzője.
Radványi szólt arról is, hogy még hiányzik egy jó befejező csatár a csapatba, akit továbbra is keresnek.
A szurkolókkal kapcsolatosan elmondta, hogy átlagon felüli a kapcsolatuk, nemrégiben járt köztük és mindenben támogatják egymást és köszönik a buzdítást otthon és idegenben is. Minden játékos várja, hogy újra hallhassa a szurkolók biztatását.
A február 26-i Aranyosmarót elleni hazai meccs kapcsán Radványi azt mondta, hogy csak a győzelem elfogadható és a három pont begyűjtése a céljuk. Helísek kisebb izomhúzódással bajlódik, Matúš pedig eltiltás miatt nem léphet pályára, a többi játékos harcra kész.



A sajtótájékoztatón két játékos is megjelent, a csapatkapitány Hílek szintén a dubai felkészülést dicsérte, valamint biztosította a sajtó képviselőit, hogy mindent megtesznek azért, hogy a táblázatban megtartsák a pozíciójukat. A csapatba érkezett új játékosok mindenbe bekapcsolódtak és jó a hangulat az öltözőben, alig várják, hogy hazai közönség előtt kifussanak a pályára - nyilatkozta Hílek.
A dunaszerdahelyi DAC a következő összeállítással vág neki a tavaszi idénynek:
Kapusok: Kiss Dániel, Novota János
Hátvédek: Igor Hrabáč, Igor Obert, Németh Zsolt, Peter Struhár, Roman Konečný
Középpályások: Pavol Ďurica, Jaroslav Hílek, Lénárth Tamás, Josip Čorič, Jean-Paul Boya, David Helísek, Ilami Halimi, Ahmed Hassan, Rogerio Pereira Tarciso Melinho
Csatárok: Marián Tomčák, Lukáš Matůš, Michal Filo, Guillaume N´Kendo, Jan Kadlec.
Az FK DAC 1904 szakmai stábja:
Vezetőedző: Radványi Miklós
Segédedzők: Németh Krisztián, Tomčák Marián
Kapusedző: Ján Veselý
Menedzser: Dušan Chytil
Orvos: Marián Jančár
Masszőr: Vladimír Knap

A sajtótájékoztatón készült fényképek megtekinthetőek a Képgalériánkban.

2011. február 25.
Felvidék Ma, ka, Fotók: atos