Bastrnák feljelentését elutasította a rendőrség

2011.03.03 14:30

Bastrnák Tibor, a Most-Híd vegyespárt jelöltjeként mérettette meg magát a 2010-es komáromi polgármester választásokon. Mint ismeretes, veszített, az utolsó helyen végzett. Bastrnák szerint bűncselekmény is eredményezte sikertelenségét, ezért feljelentést tett a rendőrségen. A rendőrség Bastrnák indítványát elutasította.
Feljelentésében Bastrnák Tibor azt nehezményezte, hogy egy ismeretlen személy a választások előtt azt a hírt terjesztette róla, miszerint ő 2006-ban választási csalással nyerte el Komáromban a polgármesteri tisztséget. A kampánycsend idején olyan matricákat szórtak, amelyek őt csalóként tüntették fel. A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény, ezért elutasították a Bastrnák által benyújtott feljelentést.
Bastrnák Tibor a rendőrségen túl az Alkotmánybírósághoz is panasszal fordult. A taláros testülettől azt kérte, hogy semmisítsék meg a komáromi polgármesteri választás eredményét. Az Alkotmánybíróságnak még ebben a hónapban döntenie kell arról, hogy elfogadják-e tárgyalásra Bastrnák beadványát.
Bastrnák Tibor egyébként több mint 1600 szavazattal kapott ki Anton Marek független polgármestertől, és az MKP-s polgármesterjelölt Stubendek László is megelőzte őt.
2011. március 02.
Felvidék Ma