Az amerikai

2010.11.11 17:10

Színes, feliratos, amerikai thriller, 2010. Főszereplők: George Clooney, Violante Placido, Thekla Reuten, Paolo Bornacelli. Rendezte: Anton Corbjin.

Jack (George Clooney) bérgyilkos, sosem tölt túl sok időt egy helyen, és mindig egyedül van. Miután egy svédországi munkája balul sül el, Jack Olaszországba vonul vissza. Egy középkori kisvárosban ver tanyát, hosszú idő után először fordul elő vele, hogy nem kell folyamatosan a halállal szembenéznie. Elvállal egy kisebb feladatot, a Mathilde (Thekla Reuten) nevű titokzatos összekötőjének kell megépítsen egy fegyvert.

Miközben megízleli az Abruzzo-hegység kínálta békességet, összebarátkozik Benedetto atyával (Paolo Bonacelli), egy helyi pappal, és forró szerelmi viszony alakul ki közte, és egy Clara (Violante Placido) nevű gyönyörű asszony között.

A Jack és Clara közt szövődő románc teljesen veszélytelennek tűnik, de miközben Jack kilép az árnyékból, megkísérti a sorsot... Egy veszélyes árnyfigura is a nyomában van és talán titokzatos megbízója sem teljesen az, aminek látszik.

 2010.10.28. 21:22

www.telepress.hu