A Škoda motorsport versenyzői kiválóan szerepeltek a Madeira ralin

2010.08.19 19:59

Az IRC sorozat, Madeirán megrendezett nyolcadik futamán a Škoda Motorsport gyári csapat autói uralták a mezőnyt. Az első helyen a Freddy Loix-Fréderic Miclotte kettős végzett, akik a Škoda belga importőrének támogatásával állhattak rajthoz, s rövid idő alatt immár második IRC-győzelmüket aratták. A második helyet – az összesítettben is megerősítve második pozícióját – a Jan Kopecký-Petr Starý duó szerezte meg, míg harmadikként az utolsó gyorsaságin mutatott különösen szép versenyzést követően Juho Hänninen és Mikko Markkula páros ért célba. A finn Hänninen még mindig vezeti a bajnokságot, a Škoda a konstruktőrök versenyében pedig továbbra is az élen áll.

Michal Hrabánek, a Škoda Motorsport igazgatója: „Sikerrel szereztük vissza az Azori-szigeteken elvesztegetett pontjainkat, aminek természetesen nagyon örülünk. Az egész csapat kiválóan teljesített, mindhárom autó problémamentesen működött, a versenyzők pedig egyaránt hatékonyan birkóztak meg a nehéz tereppel és a versenyen induló igen komoly mezőnnyel. Első alkalommal álltunk itt rajthoz, s mivel az elején nem tűnt éppen könnyűnek a helyzet, igen nagyra értékeljük kiemelkedő eredményeinket. Most megkezdjük felkészülésünket az idei szezon egyik igazi különlegességére, a hazai Zlín Ralira, amelyen jelenlegi információink szerint az IRC idei szezonjának legszínvonalasabb mezőnyével találkozhatunk. Bizonyosak vagyunk abban, hogy a Zlín Rali – elsősorban a cseh szurkolók körében – az előző évhez hasonlóan most is nagy érdeklődésre tart majd számot.”

Freddy Loix: „Az egész verseny alatt igazán jól éreztem az autót, kiváló felkészítése pedig mindvégig biztonságérzettel és önbizalommal töltött el. Az első nap után már éreztem, akár az egész versenyt megnyerhetem. Alig várom, hogy a Fabia Super 2000 volánja mögött Zlínben is rajthoz állhassak, ahol igazán kiváló versenyzőkkel mérkőzhetünk majd meg.”

Jan Kopecký: „Fantasztikus siker az egész Škoda márka számára. Nem volt éppen könnyű dolgunk, mivel ismeretlen környezetben versenyeztünk s nem tudtuk teljes szélességében kihasználni a pályát. Minden rajongónkat szeretettel várom Zlínbe, ahol nagy show várható.”

Juho Hänninen: „Igazán elégedett vagyok a harmadik hellyel, reálisan értékelve ez volt a legjobb, amit Mikko és én elérhettünk ezen az ismeretlen pályán. Szerencsések vagyunk, hogy egyáltalán folytathattuk a versenyt, miután egyszer alaposan elindult alattunk az autó az útra ömlött olajon.”

 

2010.08.16. 22:05

www.telepress.hu