A Nissan bemutatja: „Elektromos autó az otthonunkban

2010.12.21 18:51

Átfogó oktató honlap a zéró-emissziós közlekedésről gyermekek számára. A „Nissanzéró-emisszió" honlapra feltöltötték az "Elektromos autó az otthonunkban" című, gyermekeknek szóló internetes programot. Az "Elektromos autó az otthonunkban" programot a globális felmelegedéssel kapcsolatos tényeknek általános iskolás gyermekek számára történő oktatására és a 100%-osan elektromos hajtású, zéró emissziós autók (EV) előnyeinek bemutatására készítették.

A program egyedi, a gyermekek számára közel hozható szereplőket és könnyen követhető párbeszédeket mutat be az elektromos autókról és a zéró-emissziós társadalomról. Lenyűgöző fényképek, grafikák és filmek segítségével a program széleskörű betekintést ad a gyermekeknek és szüleiknek az elektromos autók technológiájába, és a Nissan-nak a zéró emissziós, fenntartható társadalomról alkotott elképzeléseibe. A "Nissan zéró emisszió" honlap közzéteszi a Nissan elképzeléseit és megközelítését a zéró emissziós, fenntartható társadalommal kapcsolatban, valamint a Nissan LEAF-re, az első 100%-ban elektromos hajtású, tömeggyártású, zéró-emissziós autóra vonatkozó termékinformációkat. Célja, hogy szövetséges partnerével, a Renault-val együtt globális vezető szerepre tegyen szert a zéró emissziós mobilitás terén. Ebben a hónapban, Japánban és az USA-ban, 2011 elején pedig Európában kezdik meg a Nissan LEAF értékesítését.

Az elektromos autók fejlesztésén és gyártásán túlmenően, a Nissan átfogó módon közelíti meg és támogatja a fenntartható mobilitás ügyét. Ennek keretében világszerte 80 partnerségi kapcsolatot hozott létre országokkal, városokkal, szervezetekkel és egyéb fontos szereplőkkel a zéró-emissziós célok támogatására. A Nissan emellett aktívan dolgozik a lítium-ion akkumulátorok töltésére alkalmas infrastruktúra kialakításán és a felújított akkumulátorok alkalmazásán az elektromos autókban, valamint támogatja az újrahasznosított alkatrészeknek az autógyártásban történő alkalmazását.

NISSAN zéró emissziós honlap

https://www.nissan-zeroemission.com/EN/

 2010.12.20. 21:16

WWW.TELEPRESS.HU