A kilencedik légió

2010.08.31 12:27

(Centurion). Színes, feliratos brit akció-kalandfilm, 2010. Főszereplők: Michael Fassbender, Dominic West, Olga Kurylenko, David Morrissey, Noel Clarke, Riz Ahmed, Jj Feild, Liam Cunningham, Imogen Poots. Írta és rendezte: Neil Marshall.

Időszámítás szerint 117-et írunk. A Római Birodalom Egyiptomtól Spanyolországig terjed, keletre pedig egészen a Fekete-tengerig nyúlik. Britannia északi részén azonban a folyamatos és könyörtelen hódításnak megálljt parancsolt egy nehezen fellelhető ellenség - a barbár, rettegett pikt hordák - gerilla harcmodora.

Quintus, a Római Birodalom határszéli erődítményén való pikt rajtaütés egyetlen túlélője észak felé menetel Virilus legátus legendás kilencedik légiójával, azzal a paranccsal, hogy elsöpörjék a pikteket a föld színéről, és leszámoljanak vezetőjükkel, Gorlaconnal.

Azonban amikor az ismeretlen hadszíntéren rajta ütnek a légión, és Virilust foglyul ejtik, Quintus kilátástalan küzdelem elé néz, hogy kicsiny szakaszával életben maradjon az ellenséges vonalak mögött, és a mostoha terepen elkerülje kegyetlen pikt üldözőit, miközben katonatársaival megkísérlik megmenteni legátusukat, és elérni a biztonságot nyújtó Római Birodalom határát.

 

2010.08.27. 23:26

www.telepress.hu