A belső kör

2010.09.28 19:58

Le premier cercle/Inside Ring). Színes, feliratos francia thriller, 2009. Főszereplők: Jean Reno, Gaspard Ulliel, Vahina Giocante, Sami Bouajila. Rendezte: Laurent Tuel.

Milo Malakian számára egyedül a klánja fontos: a családja, a gyökerei… A nagycsalád számára szent. Senki nem szegheti meg a törvényeit. Ez egy biztonságot nyújtó közösség, mivel mindenki tisztában van a szabályokkal. Itt mindenki megbízhat az övéiben. Így a minimálisra csökkenthető a kockázat. Ilyen körülmények között komolyan lehet dolgozni. Akciókat szervezni. Főként egy bizonyosat. Egy igazán nagy dobást. Talán az utolsót.

Ez után a buli után Milo úgy tervezi, kiszáll, a klán nőtagjainak sorsát pedig egyenes ági örökösére, egyetlen életben maradt fiára, Antonra hagyja. Anton azonban másfajta életre vágyik. Titkos kapcsolata Elodie-val ráébreszti, apja milyen erőszakos világban él, és hogy nincs belőle kiút. Márpedig neki kiutat kell találnia. Így törvényszerűen keserű és véres harc veszi kezdetét a sértett apa és az atyai örökség súlyát hordozni nyíltan nem kívánó fiú között.

 

2010.09.17. 11:12

www.telepress.hu